Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Регби
| Обновлено 05 ноября 2023, 04:33
4970
0

Регбі-15. Збірна України впевнено долає Польщу

Українські регбісти завершили свої виступи на КЕН

| Обновлено 05 ноября 2023, 04:33
4970
0
Регбі-15. Збірна України впевнено долає Польщу

Збірна України тріумфально завершила свої виступи на Кубку Європейських Націй, обігравши в останньому матчі національну команду Польщі з мінімальним рахунком 29-28, і завдяки цій перемозі фінішувала на третьому місці в дивізіоні 1В. Для початку треба розуміти, що КЕН (Кубок Європейських Націй) – це турнір для регбійних команд другого і третього ярусів. Найсильніші шість європейських збірних проводять окремий турнір, який називається Кубок шести націй. За підсумками попереднього розіграшу Україна покинула дивізіон 1А, тож цей сезон проводила разом зі збірними Німеччини, Молдови, Польщі, Швеції і Чехії у дивізіоні 1В.

З одного боку ця зустріч була центральною в останньому турі, але з іншого – вона нічого не вирішувала. І збірна України, і збірна Польщі втратили будь-яку турнірну мотивацію, адже до першого місця уже було неможливо дістатися, так само і виліт не загрожував нікому. Єдине, що могло змінитися після цієї гри – це фінальне розташування команд у турнірній таблиці: у випадку перемоги України, вона обходила Польщу і виходила на третє місце. Обидві команди привезли не основні склади, особливо це стосується гостей. Статистичні дані перед цією грою були на стороні господарів, адже всі попередні домашні ігри проти поляків неодмінно завершувалися перемогою. Вхід на матч був вільним, погода у Львові – чудовою, тож на гру прийшло близько тисячі прихильників регбі.

Початок матчу видався досить рівним, у перші п’ять хвилин ніяких моментів не було. Поступово українці почали підвищувати темп гри і захопили ініціативу. Тим не менш, перші очки в цій грі здобули саме гості. Вони грамотно реалізували карний удар і повели в рахунку 0:3, перші очки в зустрічі записав на свій рахунок Рафал Янечко. Здавалося, що господарі тільки цього й чекали. Не минуло й двох обертів секундної стрілки, як українці прорвали захист опонентів і Олексій Новокрещьонов вніс м’яч в їх зону. Після чого Микола Делієргієв реалізував спробу і збірна Україна моментально захопила лідерство – 7:3. Ще в першому таймі Україна вдруге виконала спробу зусиллями Віктора Гуленка (здобула ще п’ять очок), але реалізувати її не вдалося. Перевага господарів було помітна неозброєним оком, практично уся друга половина першого тайму пройшла під контролем збірної України. Поляки так ні разу не змогли провести повноцінної атаки. Окрім того команди обмінялися результативними карними ударами (по три очки на свій рахунок записали дві «дев’ятки»: Микола Делієргієв і Рафал Янечко), а за декілька секунд до свистка збірна Польща й взагалі могла втретє за тайм реалізувати штрафний. Тільки от, просто попасти в ворота виявилося недостатньо. Гравець збірної України не дав м’ячу приземлитися на землю, тож трьох очок збірна Польщі не отримала. На перерву команди пішли за рахунку 15:6 на користь господарів поля.

Після перерви ситуація кардинально не змінилася. Збірна України продовжувала контролювати гру, особливо нікуди не поспішаючи. Але як і на початку зустрічі, першими у другій 40-хвилинці відзначилися саме гості. Вони втретє вдало реалізували карний удар (цього разу його виконував Томаш Гасік) і скоротили різницю в рахунку до -6. Відповідь українців була моментальною: спочатку гравець одеського «КРЕДО-1963» Павло Масюков виконав спробу, а тоді його одноклубник Микола Делієргієв її реалізував. Рахунок на табло став 22:9 і навіть незважаючи на те, що грати залишалося ще більше двадцяти хвилин, сумнівів у перемозі не було. Не залишилися в боргу і наші гості, зусиллями Матеуша Бартошека, вони виконали першу в цьому матчі спробу, а також реалізували її, знову скоротивши різницю до шести очок. Чим менше часу залишалося до фінального свистка, тим більш відкритою ставала гра. Спершу збірна України зробила ще одну спробу і реалізувала її, набравши ще сім балів. Згодом поляки вдруге внесли м’яч в нашу зону (зробив це Лукаш Шостек), але реалізувати свою спробу не змогли, тож набрали тільки п’ять очок. І хоч рахунок став 29:21, здавалося, що українці все контролюють. Поляки перейшли в наступ, але наші регбісти вміло захищалися. Поворотним моментом в матчі могло стати вилучення Павла Масюкова, наприкінці матчу він отримав жовту картку і на десять хвилин покинув поле. Уже за хвилину до кінця гри збірна України й взагалі залишилася в тринадцятьох, Сергій Гаркавий побачив перед собою жовте світло за грубу гру. Після цього поляки провели найкращу атаку в матчі: Гасік накрутив на лівому фланзі трьох опонентів і віддав пас на Рафала Шрейбера, який на швидкості обійшов ще двох, віддав зворотну передачу і Гасік вніс м’яч в зону. Після цього поляки реалізували спробу і невідомо як би було далі, але вийшов час і суддя дав фінальний свисток. Остаточний рахунок – 29:28 на користь збірної України.

І попри велику кількість втрачених нервових клітин на останніх хвилинах треба сказати, що наша команда перемогла впевнено і досить легко. Не треба це списувати на другий склад суперників, ми теж грали не основою. Окрім того, у поляків уже відновився чемпіонат, вони перебували у потрібному фізичному тонусі, тоді як українці тільки три дні тому зібралися і почали підготовку до цього матчу.

Варто також сказати, що цей вид спорту повинен жити. Півтори мільйони гривень – це не такі великі гроші для нашого бюджету. Тому відмовляти у фінансуванні регбі немає причин. Бо ті, які були озвучені: «регбі – це непріоритетний і не олімпійський вид спорту» навряд чи викликають повагу до нової влади і ставлять ще більше запитань про її професійність. Тож, зверніть увагу на це, пане Булатов. А то, цілком можливо, що цей матч став останнім для збірної України з регбі-15.

Україна – Польща 29:28 (15:6)

Спроби: Новокрещьонов, Гуленко, Масюков, Полянський – Бартошек, Шостек, Гасік.
Реалізації: Делівергієв-2, Войтов – Гасік-2.
Карні удари: Делівергієв – Янечко-2, Гасік.
Вилучення: Цаленко, Масюков, Гаркавий.

Олексій Мандзій, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.